Blusmiddelen

Als eigenaar of beheerder van een gebouw, bent u volgens het bouwbesluit verantwoordelijk voor de brandveiligheid. Een beginnende bedrijfsbrand kan een compleet gebouw afbranden. Met goede basisvoorzieningen, zoals blusmiddelen, bespaart u een hoop narigheid.

 

 

Onderhoud blusmiddelen

Bij brand in uw bedrijfspand, rekent u natuurlijk op betrouwbare blusmiddelen. Door jaarlijks onderhoud aan blusmiddelen zorgt u voor een goede werking. Bovendien gaan blusmiddelen zo langer mee. Zo blijven blusmiddelen niet alleen veilig, maar is de levensduur ook langer. U bespaart zo niet alleen kosten, maar bent zo ook nog milieuvriendelijk bezig.

 

Voor iedere situatie een geschikt blusmiddel

Welk blusmiddel u nodig heeft, hangt van het materiaal af dat in brand staat. Voor ieder materiaaltype is een passende brandblusser toepasbaar.

 

Schuimblussers

Schuimblussers zijn vrijwel altijd inzetbaar. Deze blussers worden gebruikt voor het blussen van vaste stof en vloeistof.  Schuimblussers zijn ook geschikt om onder spanning staande apparatuur te blussen. Het water/schuimmengsel wordt verneveld in kleine druppels, waardoor de blusstraal niet geleidend is. De nevenschade na gebruik is daarom klein.

 

Poederblussers

Poederblussers hebben een hoge bluscapaciteit. Ze worden gebruikt bij vaste stof, vloeistof en gasbranden. Poederblussers zijn daarom geschikt voor vele soorten branden. Deze blussers zijn niet elektrisch geleidend en ongevoelig voor. Er is wel een groot nadeel aan poederblussers. Door de poeder ontstaat er schade aan elektronische apparatuur.

 

Koolzuursneeuwblussers

Koolzuursneeuwblussers, ook wel CO2- blussers genoemd, zijn vooral geschikt voor elektronische apparatuur. Het grote voordeel aan deze blussers is dat de blusstof (CO2) geen reststoffen achterlaat. Koolzuursneeuwblussers worden daarom ingezet in ruimtes waar niet met water geblust kan worden. Zoals bijvoorbeeld in serverruimtes, laboratoriums en hoogspanningsinstallaties.

 

Iedere organisatie Brandveilig

Heeft u advies nodig over blusmiddelen? Of wilt u meer weten over onderhoud? Onze monteurs hebben alle kennis in huis. Neem contact met ons op. Wij helpen u graag.