Evacuatiemiddelen

In noodsituaties waarbij hulpbehoevende mensen geëvacueerd moeten worden, zijn de juiste evacuatiemiddelen van levensbelang. Door een Risico Inventarisatie Evaluatie (RI&E) weet u hoe te handelen bij calamiteiten. Hiermee worden risico’s geminimaliseerd en weet iedereen waar die aan toe is in geval van nood.

Wij hebben de volgende middelen om evacuaties succesvol te laten verlopen

Evacuatiestoelen
Deze stoelen zijn ervoor om niet-zelfredzame personen naar beneden over trappen te transporteren. Deze stoel kan door één persoon bediend worden, is binnen enkele seconden gebruiksklaar en niemand wordt gehinderd tijdens evacuaties.

Sleepmatras
Voor mensen die immobiel zijn, is een zogenaamde sleepmatras ontwikkeld. Met een sleepmatras wordt een patiënt letterlijk uit zijn directe omgeving weggesleept. Een  sleepmatras ligt standaard onder de matras en is dus direct toepasbaar bij calamiteiten.

Traditionele middelen
Tenslotte zijn er nog de standaardmiddelen zoals uitgooiladders, brancards, blus- en reddingsdekens.

Onderhoud
Om zeker te zijn van een optimale conditie van uw evacuatiemiddelen is minimaal eens per jaar controle nodig. Eventuele gebreken kunnen zo verholpen worden zodat evacuaties in uw organisatie veilig blijven.

Iedere organisatie Brandveilig
BrandveiligNL kan controles en onderhoud voor u uitvoeren. Heeft u advies nodig over evacuatiemiddelen? Laat het ons weten. Wij helpen u graag.