Gebruiksmelding

Een gebruiksmelding brandveilig gebruik is verplicht voor het gebruik van een aantal soorten bouwwerken en gebouwen zoals bepaald in het Bouwbesluit 2012. Voor sommige gebouwen waarin groepen verblijven is een omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik van bouwwerken nodig. Een gebouw waarbij een melding verplicht is mag pas gebruikt worden wanneer dit officieel geregeld is.

BrandveiligNL helpt u graag bij de gebruiksmelding brandveilig gebruik bij de brandweer. Neem contact op via onderstaande buttons of via ons contactformulier en voorkom brandveiligheidsproblemen!

085 303 8270 mailto:info@brandveilignlcom-w113c2.preview.wpmanaged.nl

Melding brandveilig gebruik

In het Bouwbesluit staat wanneer u een melding moet doen en welke gegevens daarbij nodig zijn. Het gaat bijvoorbeeld om situaties waarbij er meer dan 50 personen tegelijkertijd aanwezig zijn. Denk hierbij aan:

  1. Onderwijs voor kinderen ouder dan 12 jaar
  2. Volwassenenonderwijs
  3. Lichte industrie zoals loodsen, stallen en tuinbouwkassen
  4. Kantoren zoals bankgebouwen en gemeentehuizen
  5. Bijeenkomsten zoals bioscopen, theaters, restaurants en musea
  6. Sportgelegenheden zoals zwembaden, sporthallen en fitnesscentra
  7. Winkels zoals supermarkten en warenhuizen

Omgevingsvergunning

In sommige risicovolle situaties kan het zijn dat u niet genoeg heeft aan alleen een melding brandveilig gebruik en u een omgevingsvergunning nodig heeft. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u ’s nachts onderdak biedt aan meer dan 10 personen, zoals bij hotels of verpleeghuizen. Ook kan een omgevingsvergunning benodigd zijn wanneer u overdag onderdak biedt aan meer dan 10 personen jonger dan 12 jaar, bijvoorbeeld bij een kinderdagverblijf.

BrandveiligNL

De brandveiligheidsexperts van BrandveiligNL leggen adviezen wettelijk vast, zodat u daar geen omkijken naar heeft. Ook zijn we contactpersoon voor de brandweer. BrandveiligNL heeft kantoren in Den Haag, Amsterdam, Alkmaar, Utrecht, Rotterdam en Emmen. Het maakt niet uit waar u gevestigd bent: we zorgen voor landelijke brandveiligheid en maken iedere organisatie brandveilig.

Heeft u advies nodig? Neem vrijblijvend contact op. We helpen u graag!

085 303 8270 mailto:info@brandveilignlcom-w113c2.preview.wpmanaged.nl