Brandoverslagberekeningen

Brandoverslagberekeningen zijn een belangrijk onderdeel voor de brandveiligheid in gebouwen. Deze berekeningen zijn nodig om de brandoverslag in kaart te brengen. Met brandoverslag bedoelen we de doorslag van brand via inwendige scheidingsconstructies. Maar ook gaat het hier om de overslag via de buitenlucht. Deze overslag kan zowel verticaal als horizontaal plaatsvinden.

Brandcompartimenten in gebouwen


Wilt u voorkomen dat brand onbeperkt uitslaat naar andere gebouwen? Dan moet een gebouw verdeeld zijn in brandcompartimenten. Dit zijn namelijk afgesloten ruimtes die ervoor zorgen dat brand een bepaalde tijd wordt tegengehouden. Deze scheidingen moeten voldoen aan Weerstand Brand Doorslag en Brand Overslag (WBDBO). Dit is een onderdeel van het Bouwbesluit. Hierin staat onder andere dat een bouwwerk geen gevaar mag opleveren voor bewoners, gebruikers en omgeving.
 

Brandoverslagberekeningen laten uitvoeren


Het is verstandig om in gebouwen een brandoverslagberekening te laten maken.  Zo’n berekening laat namelijk zien hoe ver een brand kan uitslaan. Zo wordt er gekeken of een brand kan overslaan via de buitenlucht. Bij deze berekening wordt er vanuit gegaan dat alle inwendige scheidingsconstructies goed zijn.

Eisen brandoverslag


In het Bouwbesluit is vastgelegd hoeveel minuten de weerstand tegen brandoverslag minimaal moet zijn. Dit kan 20, 30 of 60 minuten zijn. Wij berekenen of uw pand voldoet aan deze minimale tijd. Deze berekening ondersteunen we met tekeningen. Daarnaast maken we een helder rapport. Voldoet uw gebouw niet aan de eisen? Dan geven wij in het rapport aan wat er er nodig is om de situatie te verbeteren.

Iedere organisatie brandveilig


BrandveiligNL heeft kantoren in Den Haag (hoofdkantoor),  Amsterdam, Alkmaar, Utrecht, Rotterdam en Emmen. Het maakt dus niet uit waar u gevestigd bent. Wij zorgen voor landelijke brandveiligheid.

BrandveiligNL berekent hoe snel brand kan uitslaan. Onze adviseurs werken daarom met de nieuwste software. Deze software is gebaseerd op de meest recente norm. Wilt u een brandoverslagberekening laten maken? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze experts helpen u graag!