Poederblusser concept

Bent u op zoek naar een snel en effectief blusmiddel? Dan is een poederblusser de juiste keuze. Het assortiment van BrandveiligNL bevat diverse typen poederblussers die bijzonder scherp geprijsd zijn. U geniet de volgende voordelen wanneer u een poederblusser bij BrandveiligNL koopt:

  • Levering uit voorraad binnen 3 werkdagen
  • Groot assortiment gecertificeerde poederblussers
  • Vrijblijvend advies van veiligheidsexperts
  • Eenvoudig online bestellen en veilig betalen via iDEAL

Hier aanbod inladen

Informatie over poederblussers

De poederblusser is de meest verkochte soort brandblusser en staat bekend om zijn gigantische bluskracht en lange blusduur. Zo is een poederblusser maar liefst zesmaal krachtiger dan een CO2 blusser. Dit blusmiddel is daarom de juiste keuze wanneer een brand snel en doeltreffend geblust moet worden. Poederblussers zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik. Ze zijn daarnaast vorstbestendig, waardoor u ze probleemloos in ruimtes kunt plaatsen waar de temperatuur onder het vriespunt ligt.

Hoe werkt een poederblusser?

Een poederblusser is eenvoudig in gebruik. Er komt een poederwolk uit de blusser zodra u het pinnetje verwijdert. Het bluspoeder gaat op moleculair niveau een reactie aan met de brandende stof, waardoor het verbrandingsproces stopt. Daarnaast wordt het bluspoeder verhit door de brand, waardoor het smelt en er een filmlaag over de brandende stof heen komt. Ontgassing is hierdoor niet meer mogelijk.

Poederblusser kopen

In onze webshop verkopen we diverse soorten poederblussers, zowel voor de particulier als voor zakelijk gebruik. Onze brandveiligheidsexperts helpen graag bij het vinden van de poederblusser die het beste aansluit op uw situatie. Voor vrijblijvend advies kunt u contact opnemen via 085 303 8270. U kunt ook een bericht sturen naar info@brandveilignlcom-w113c2.preview.wpmanaged.nl.

Verschillende brandklassen

Elk type brandblusser is ontwikkeld voor het blussen van een bepaald soort brand. De verschillende soorten branden duiden we aan met de volgende brandklassen:

  • Brandklasse A: het branden van vaste stoffen. Bijvoorbeeld papier, stof of hout.
  • Brandklasse B: het branden van een vloeibare stof. Bijvoorbeeld benzine of olie.
  • Brandklasse C: het branden van gas. Bijvoorbeeld aardgas of lpg.
  • Brandklasse D: het branden van metaal. Bijvoorbeeld aluminium of magnesium.
  • Brandklasse E: het branden van een apparaat door een probleem met de elektriciteit.
  • Brandklasse F: het branden van olie of vet. Bijvoorbeeld bakvet of frituurolie.

Poederblussers zijn geschikt voor het blussen van branden in categorie A, B en C. Bij het kopen van een poederblusser dient u altijd rekening te houden met de mogelijke brandgevaren waar u mee te maken kunt krijgen. Wij kunnen u hierover ook informeren en adviseren. Neem gerust contact met ons op.

Nevenschade

Een poederblusser blust doeltreffend en snel, maar er is na het blussen vaak wel sprake van nevenschade. Dit komt door de poederwolk die vrijkomt. Met name bij elektronische apparatuur kan een poederblusser schade veroorzaken. Wanneer snel blussen absolute noodzaak is en de mogelijke schade slechts bijzaak, is een poederblusser de juiste keuze.

Groot assortiment

Sluit een poederblusser toch niet helemaal aan bij uw wensen? Bij BrandveiligNL kunt u ook terecht voor het kopen van:

Naast brandblussers hebben we tal van andere brandveiligheidsproducten. Denk hierbij onder andere aan:

Benieuwd naar al onze producten? Het volledige assortiment bekijkt u in de webshop.

Contact

Heeft u meer informatie nodig over onze poederblussers of kunnen we u ergens anders bij helpen? Neem dan contact op via 085 303 8270 of stuur een e-mail naar info@brandveilignlcom-w113c2.preview.wpmanaged.nl.